Haljiti: Osmani da se izjasni o Ohridskom sporazumu i ZSO

Džavit Haljiti
Izvor: Facebook

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti reagovao je na izjavu predsednice Kosova Vjose Osmani da bi vlada trebalo da razgovara sa međunarodnom zajednicom kako bi se našlo rešenje za pitanje dinara i optužio je da često menja stavove u zavisnosti od toga sa kime razgovara. Naglasio je da bi pre svega jasno trebalo da pokaže svoj stav o Briselskom sporazumu iz februara prošle godine i Zajednici srpskih opština.

"Gospođa Osmani od doručka do večere menja svoj stav. Jedno govori kada se sastaje sa Kurtijem, drugo kada razgovara sa međunarodnim predstavnicima, treće sa liderima opozicionih partija i četvrto pred medijima. Tako da je teško znati šta je pravi stav predsednika Kosova", ocenjuje Haljiti.

Naveo bi da bi javnosti na Kosovu trebalo da bude jasno kakav je stav predsednika u vezi sa Briselskim sporazumima i obavezama datim u Ohridu, kao i o ZSO.

"Mislim da su to pitanja o kojima predsednik treba da se izjasni",ističe Haljiti za Gazetu Blic.

Ponavlja da Osmani mora da bude jasna u izjavama i da u izjavama prestane da se predstavlja nekada kao predstavnik nevladinih organizacija, a nekada kao "mirovni komandant".

"Dakle, predsednica mora da da svoje izjave dosledne, jasne i tačne", zaključuje poslanik DPK.