Haradinaj i Đukanović: Zajedno protiv destabilizacije Balkana plus dogovor oko demarkacije

Ramuš Haradinaj i Milo Đukanović
Izvor: Facebook

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sastao se danas sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, koji boravi u zvaničnoj poseti Kosovu. Poručio je da će se Kosovo i Crna Gora zajedno suočiti sa svakom opasnošću od destabilizacije Balkana, kao što će zajedno uspešno završiti demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima. 

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku zahvalio Đukanoviću na kontinuiranoj podršci Kosovu i spremnosti Crne Gore da podrži članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, sa posebnim akcentom na NATO i Savet Evrope.

"Kosovo i Crna Gora imaju tradiciju korektne međunarodne saradnje. U duhu odličnih odnosa između naše dve zemlje, prošao je i susret sa predsednikom Milom Đukanovićem", naveo je Haradinaj.

On kaže da će Kosovo i Crna Gora zajedno stati u suočavanju sa svakim rizikom usmeren na destabilizaciju Balkana, zajedno na evroatlantskom putu i drugim agendama važnim za Kosovo i Crnu Goru. 

"Takođe ćemo zajedno realizovati obaveze koje smo dobili, da uspešno završimo demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima", rekao je Haradinaj.