Haradinaj: Kurti vodi hibridni rat protiv napretka Kosova

ABK.jpg
Izvor: Fejsbuk

Predsedavajući Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da premijer Aljbin Kurti nije nastavio nijedan projekat koje su započeli njegovi prethodnici i istakao da aktuelna vlada vodi hibridni rat protiv napretka Kosova.

"Kurti ne samo da nije ostvario uspeh tamo gde je mogao, već se borio protiv prethodnih dostignuća. Vlada vodi hibridni rat protiv napretka zemlje", rekao je Haradinaj za Kljan Kosova.

Ukazao je da Kurti negira da je bilo ko pre njega ostvario bilo kakav uspeh za dobrobit Kosova.

"Autoput do Skoplja je postojao. Postojala je vojska, imovina Trepče na Kosovu. Kurti je mogao da nastavi te projekte, ali nijedan od ovih projekata nije nastavljen", istakao je Haradinaj.

Zato ocenjuje da je Kurti, vratio Kosovo unazad i pretvorilo ga u stranu koju osuđuju saveznici.

Ranije danas, održana je sednica Predsedništva Alijanse za budućnost Kosova, nakon koje je stranka saopštila da je sudbina Kosova neizvesna bez saradnje sa saveznicima i da oni koji odugovlače sporazum sa Srbijom i "izvode vratolomije" vraćaju Kosovo "na nulu".

Dodaju da je pogrešno što neki pokušavaju da idu napred ingnorišući "glavnog saveznika slobode i nezavisnosti Kosova" - Ameriku.

Poručuju da je obaveza svih da se odblokira situacija na severu i da se zaključi poglavlje konačnog sporazuma sa Srbijom.

"Oni koji odugovlače konačni dogovor o sporazumu sa Srbijom, uz svakakve vratolomije i izgovore, i sa smešnim rešenjima za sever zemlje, greše. Oni su krenuli u nemoguću misiju, vraćaju Kosovo na nulu", navodi se u saopštenju ABK.

Iz te stranke upozoravaju da Kosovo ne može napred bez podrške Zapadnih partnera.

"Kosovo mora da se vrati na svoj pravi kurs i vrati se svojim saveznicima", zaključuju iz stranke.