Haradinaj: Srbija ne može da izbegne odgovornost za Banjsku, potrebna međunarodna istraga

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da činjenice koje svakodnevno izlaze na videlo svedoče o umešanosti Srbije u dešavanja u Banjskoj i poziva na međunarodnu istragu o tom slučaju, prenosi Ekonomia onlajn.

Haradinaj je istakao da "Srbija ne može da izbegne odgovornost" i ukazao da povećanje broja pripadnika Kfora na Kosovu dokazuje rešenost NATO da "terorizam neće proći".

„Mir na Kosovu i na Balkanu je uspostavljen uz mnogo bola i tragedije i zato nećemo dozvoliti da ga bilo ko ugrozi”, rekao je Haradinaj.

On je dodao da Kosovo snažno podržava politička prava svih zajednica.

„Kao Kosovo, snažno podržavamo politička prava svih zajednica, uključujući i srpsku, na osnovu Ustava, zakona Kosova i na osnovu francusko-nemačkog plana koji podržava Amerika“, rekao je Haradinaj.

Bivši kosovski premijer tvrdi da je Srbija umešana u dešavanja u Banjskoj.

„Činjenice koje svakodnevno izlaze na videlo svedoče o dubokoj umešanosti Srbije u organizovanje terorističkih akata na severu, a država Srbija ne može da izbegne odgovornost. Zbog toga je potrebna međunarodna istraga kako bi se razotkrili scenariji destabilizacije, ne samo Kosova već i Balkana, i da bi se priveli pravdi svi koji su bili umešani u ove terorističke napade“, rekao je Haradinaj.