Haradinaj traži od Kurtija da nastavi izgradnju puta kod manastira Visoki Dečani

Ramuš Haradinaj
Izvor: RSE

Predsednik Alijanse za Budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od kosovske vlade da ne blokira sredstva iz budžeta za izgradnju puta Dečani-Plav i upozorio vladu, kako je nazvao „Kurti 2“, da povlačenju novca iz kapitalnih projekata treba pažljivo pristupiti, prenosi Kosovo pres.

Na vanrednoj sednici u Skupštini Kosova Haradinaj je rekao da je put Dečani-Plav san Albanaca i da prema njegovom mišljenju Vlada treba da podrži taj projekat.

“Premijeru, znate da porodice iz Crne Gore, čekju sto  godina put Dečani-Plav, nema logike povlačiti novac iz tog projekta. Napravite proračun, govorite o novim putevima koje ćete izgraditi, a ne o izolaciji i snu Albanaca koji je od velikog interesa“, rekao je Haradinaj.

Komentarišući vladin program, Haradinaj je rekao da je on ideološki i da ima velike nedostatke.

“Ako imate plan da preuzmete odgovornosti kao prvi put posle 50 dana, obavestite nas sve da to nije namera vlade. Ako planirate da ostanete sve dok imate mandat, jer su vam građani verovali, molim vas, nemojte kršiti obećanja za koja su vam ukazali poverenje i očekuju da ih sprovedete“, rekao je Haradinaj.

Miodrag iz Peći
17. Maj 2021.
Samo ti sanjaj.