Haziri: Kurti će zbog izveštaja Stejt departmenta pokušati da odloži izbore

Reporteri
Izvor: Reporteri

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da će zbog brojnih afera i korupcije koje su konstatovane i u izveštaju Stejt departmenta, vlast na čijem je čelu premijer Kosova Aljbin Kurti pokušati da odloži izborni proces, prenosi Gazeta blic.

„Tu politiku otežava izveštaj Stejt departmenta jer je došao u vreme kada su i DSK i građani Kosova isticali zabrinutost zbog korupcije, uticaju na pravosuđe, zastrašivanje novinara, milion drugih problema, ali i negativnih izveštaja iz EU, Nato i SAD. Zbog svega toga Kurtiju će biti veoma teško da se odluči za brži izborni proces”, rekao je Haziri.

On je upozorio da će se javnost uskoro suočiti sa novim, kako je naveo, šokantnim podacima koji će uticati i na Kurtijeve najveće političke sledbenike.

„Svakim danom se pojavljuje sve više šokantnih informacija o radu ove vlasti. I Kurtijevi politički sledbenici će biti šokirani, ali pre svega oni koji su promenili svoja politička uverenja. U svim političkim situacijama Kurti je napravio korak napred, dva unazad. Predstavnici međunarodne zajednice su shvatili da je Kurti tvrdoglav, ali na kraju pravi kompromise, čak i loše“, rekao je Haziri.