Hiseni: Izbrisali smo “Isus mrzi Srbe”, ali ova crkva je simbol šovinizma

Zgjim Hiseni
Izvor: Reporteri

Predstavnik Socijaldemokratske partije Zgjim Hiseni rekao je da su aktivisti te stranke jutros izbrisali natpis "Isus mrzi Srbe“ na engleskom jeziku, koji je pisao na vratima hrama Hrista Spasa u dvorištu Univerziteta u Prištini, prenosi Reporteri.

"Izbrisali smo taj slogan i želimo da pošaljemo još jednu poruku. Naša protestna akcija nema nikakve veze sa verskom ili međunacionalnom mržnjom“, rekao je Hiseni.

Prema njegovom mišljenju, ovaj objekat je simbol šovinizma, koji poseća na najteže dane koje je albanski narod doživeo, a koji, kako kaže, Srbi pokušavaju da pretvore u svetinju.

Zbog liturgije, koja je juče održana u ovom objektu, Hiseni zahteva odgovornost nadležnih organa.

On je ukazao da je ministar kulture rekao da nisu znali za liturgiju.

Ako je tako, navodi Hiseni, “onda ministar unutrašnjih poslova mora da podnese ostavku, a KIA takođe mora da odgovori šta se dogodilo, jer je Kosovo pod njihovim vođstvom potpuno nesigurno”.

Aktivisti Socijaldemokratske partije su na vratima crkve napisali "Simbol šovinizma postaje svetinja blagoslovom Aljbina Kurtija".

Ova akcija Srpske pravoslavne crkve izazvala je brojne reakcije na Kosovu, a pojedini je smatraju i provokacijom.

Univerzitet u Prištini najavio je da će preduzeti sve neophodne pravne radnje kako bi se univerzitetski kampus oslobodio svih nelegalno izgrađenih objekata, uključujući i objekat u kome je organizovana liturgija.

Дуле
12. Jun 2021.
Kasno ste izbrisali, ceo svet je video ko jje ustvari šivinista