Napad na crkvu Hrista Spasa u Prištini, ispisuju uvredljive grafite u prisustvu policije i Kfora

Hram Hrista Spasa u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Desetak članova i pristalica Socijaldemokratske partije Kosova ispisivali su jutros uvredljive poruke na zidinama i vratima hrama Hrista Spasa u Prištini, zbog jučerašnje liturgije koja je održana u toj crkvi.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa lica mesta ispisan je grafit - "Simbol šovinizma postaje svetinja blagoslovom Aljbina Kurtija". 

Ovaj natpis stoji na vratima i na bočnom zidu nedovršene crkve u centru Prištine.

Sve se dešava u prisustvu pripadnika kosovske policije, a primećeni su i članovi Kfora koji nisu reagovali.

Podsećanja radi, juče je u ovoj pravoslavnoj crkvi održana prva liturgija posle 1998. godine.

Kako je saopštila Eparhija raško-prizrenska, liturgiju je održao vladika Teodosije.

Univerzitet u Prištini najavio je da će preduzeti sve neophodne pravne radnje kako bi univerzitetski kampus "oslobodio svih nelegalno izgrađenih objekata".

Crkva je sagrađena na zemljištu Srpske pravoslavne crkve, ali prištinske vlasti pokušavaju već godinama da ospore legalnost ovog objekta.

Uskoro će početi i protest studenata istim povodom.

Gringo
11. Jun 2021.
Sve je ovo maslo Dardana Molicaja koji je bio sa njime u partiji i htele da uniste Kurtija i Vetvendosije napustili su Kurtija i osnovali svoju partiju.Ali na zalost Kurti je pobednik a oni su propama stranla a Dardan je propali politicar i sada sa ovim baca ljagu da je Kurti dozvoli odrzavanje liturgije.Sve to radi iz ocaja protiv pobednika Kurtija.I nema dana da ga ne napada i kritikuje ali uzalud on je sve jaci i jaci iz dana u dan.
Kosovka
11. Jun 2021.
Ma sad ce ilegalno da bude i da Srbi disu vazduh na kosovu i metohiji, pa ce i zbog toga proteste da organizuju...sramota!