Kosovska policija i dalje u blizini hrama Hrista Spasa u Prištini

Kosovska policija u blizini hrama Hrista Spasa u Prištini
Izvor: Reporteri

Pripadnici Kosovske policije primećeni su i danas u blizini nedovršenog Hrama Hrista Spasa u Prištini gde je juče, prvi put od 1998. godine, održana liturgija povodom hrišćanskog praznika Spasovdan, prenosi Reporteri.

Liturgija, koju je u prisustvu malobrojnih vernika služio Episkop raško – prizrenski vladika Teodosije, naišla je na brojne reakcije i kritike kosovskih političara i javnosti u Prištini, a mnogi smatraju da je ovo provokacija Srpske pravoslavne crkve.

Slična reakcija stigla je i iz Prištinskog univerziteta „Hasan Priština“ čiji su studenti za danas u 11 časova najavili protest ispred ovog verskog objekta.

Iz Prištinskog univerziteta takođe najavljuju da će „preduzeti sve neophodne pravne radnje kako bi univerzitetski kampus oslobodili svih nelegalno izgrađenih objekata, uključujući i objekat u kome je organizovana dotična ceremonija“.

Moi
11. Jun 2021.
Bravo policia Kosovë
dzoni
11. Jun 2021.
Mora da cuvaju srpske crkve i manastire ako cuvace ih srpska policija ili vojska rezolucija 1244SBUN jos je na snazi niko nemoze da je ukine sve dok ne aminuju Rusija i Kina stalne clanice SBUN Ko to ne razume i ne shvata nema veze sa politikom.Niko ne puta zasto se ne ukida ta rezolucija .
Lio
11. Jun 2021.
Nema rezop 1244
Gringo
11. Jun 2021.
Ima rezolucija i te kako ako nema zasto Kfor ne ide sa Kosova zato sto Kfor ovde je po rezoluciji 1244SBUN.A ako Kfor ode gde cete vi da idete u Albaniju nema gde samo dole.Ti nemas veze sa politikom ti si provokator.