Hiseni: Kurtijevo besmisleno i diletantsko ponašanje u Briselu, oslabio poziciju Kosova

Skender Hiseni
Izvor: Facebook

Bivši koordinator Vlade Kosova za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni rekao je da se premijer Aljbin Kurti na jučerašnjem sastanku u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ponašao bahato i besmisleno, prenosi Reporteri.

Hiseni je rekao da je prvi sastanak Kurtija i Vučića jedan od najvećih diplomatskih neuspeha na Kosovu.

Hiseni je ukazao da je Kurti oslabio pregovaračku poziciju Kosova u dijalogu.

"Arogantno i diplomatsko besmisleno ponašanje Albina Kurtija na jučerašnjem sastanku u Briselu bio je očajnički pokušaj podrivanja dijaloga dok nije u potpunosti prekinut. Shodno tome, Kurti je juče izazvao jedan od najvećih diplomatskih neuspeha Republike Kosovo od proglašenja nezavisnosti. Kurti je uspeo da oslabi pregovaračku poziciju Kosova u nastavku dijaloga svojim diletantskim ponašanjem, populističkom arogancijom i izraženom neodgovornošću, koja će se nastaviti. Kosovo je juče u Briselu uradilo upravo ono što su voleli Vučić i Srbija. Kurti je izrazio želju da zadrži status kuo. A ništa više nije u skladu sa srpskom dugoročnom strategijom i srpskim interesima nego zadržavanje kosovsko-srpskog spora u zamrznutom statusu, s krivicom Kosova“, napisao je Hiseni na Fejsbuku.

On je naveo da takvo ponašanje aktuelnog kosovskog premijera ozbiljno šteti dugoročnim interesima Kosova.

"Juče je pokazao da nema volje, hrabrosti i znanja da brani temeljne interese zemlje. A danas za Kosovo nema većeg i hitnijeg interesa od okončanja sukoba sa Srbijom uz uzajamno priznavanje. Hvalisanje pred njegovim kamerama juče u Briselu navelo vas je na pomisao da se Kurti obraćao skupu Samoopredeljenja u nekom selu na Kosovu. Međutim, dobra okolnost je ta što ne zavisi sve od Kurtija i Vučića, koji izgleda imaju isti cilj - odugovlačenje i status kvo. Dijalog će se nastaviti i verujem da će se uskoro zatvoriti“, rekao je Hiseni.

Zoran
16. Jun 2021.
Bravo Kurti. 👏
slo
16. Jun 2021.
Bravo kurta 🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Murta
16. Jun 2021.
A može i Murta