Hodžaj: Vlada da odgovori na srpsku propagandu o ugroženosti kulturnih i verskih spomenika na Kosovu

Enver Hodžaj
Izvor: Kosovo Online

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske Partije Kosova Enver Hodžaj izjavio je da Srbija pokušava da stvori sliku "o ugroženosti kulturnih i verskih spomenika srpske manjine na Kosovu", prenosi Kosovo pres.

Hodžaj od Kurtijeve vlade očekuje konkretnu strategiju protiv, kako smatra srpske propagandne kampanje o ugroženosti kulturnog i verskog nasleđa na Kosovu.

"To je medijska i diplomatska kampanja koju Beograd promoviše već nekoliko meseci u vezi sa položajem Srpske pravolsavne crkve na Kosovu i cilj je vrlo jasan svima, osim sadašnjoj vladi koja to ne razume i nema ideju kako da odgovori. Evropa Nostra i njena partnerska organizacija Institut Evropske investicione banke, objavili su listu od sedam najugroženijih lokacija kulturnog nasleđa u Evropi za 2021. godinu.

Pitanje za obe vlade je 'šta ste preduzeli da biste to sprečili'? Očekujemo od aktuelne vlade strategiju odgovora na srpsku diplomatski i propagandnu kampanje protiv Kosova “, napisao je Hodžaj na Fejsbuku, dodajući da se lideri institucija moraju probuditi kako bi zaštitili interese Kosova, jer se nanosi šteta imidžu Kosova u Evropi.

 

Stvarno
10. April 2021.
Ko sruši crkve i manastire marta 2004 ? Vanzemaljci!!!
Rado
11. April 2021.
Envere koje je minobacacima napao Decani 2000god. 2004god i 2007 god
Tri puta su Decani do sada bili napadnuti od terorista koji su hteli da ga sravne sa zemljom.Ne da je ugrozen nego nebi ostalo ni prasine od njega da ga ne cuvaju vojska Italije Italijanski karbinjeri .Ugrozen je i to mnogo a vas to sada pogadja jer he to istina a istina mnogo boli.Trazite da postanete clanica Uneska a svakoga dana imate napade na crkve manastire obijanje kradje i placke crkvenih svetinja.Pa valjda vidite i cujete i citate stampu valjda ne zivite na Marsu.Srbija nece dozvoliti da se ruse njene svetinje jer oni imaju ogromnu istorijsku vrednost ali vama to smeta i hocete da sve unistite i izbrisete Srpske tragove na Kosovu.Tesko to da mozete i niko vam nece dozvoliti ni Srbija ni Evropa.
Poslednji Janjičar
11. April 2021.
Samo ISKRENO POKAJANJE I POMIRENJE među zavađenim stranama u zemljama zapadnog Balkana mogu dovesti do nekog relativnog progresa, prosperiteta, mira ...

Svi znamo kakvo je stanje bilo, jeste u svim zemljama Regiona. Da se ne lažemo, situacija je daleko alarmantnija nego što je bila pred raspad bivše države koja se zvala SFRJ ...