Hoti: Ako ne bude priznanja od Srbije, vraćamo recipročne mere

hoti
Izvor: Reporteri

Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je danas svoj stav da neće biti konačnog sporazuma između Srbije i Kosova bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta, prenosi Ljajmi.

"Ukinuli smo recipročnu taksu da bi počeo dijalog, ali ne onaj dijalog iz 2011. već da bi ušli u dijalog za uzajamno priznanje i međunarodni sporazum. Nema tehničkog dijaloga i nema parcijalnog sporazuma koji ćemo potpisati i doneti ovde u skupštinu, kao što su bili oni o fusnoti i tablicama. Ovo je dijalog o finalnom sporazumu sa uzajamnim priznanjem, tako da ili ćemo doneti takav sporazum ili ćemo konstatovati da ne možemo da postignemo sporazum i onda ćemo se vratiti na recipročne mere", rekao je Hoti.

On je pred poslanicima u Skupštini Kosova govorio i u vezi odustajanja od članstva u međunarodnim institucijama, ističući da je vlada na čijem je čelu zaustavila trend povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Hoti je upitao poslanike da li su razgovarali sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Gljaukom Konjufcom, kada je tražio odlaganje članstva u Interpolu.

"Pitam vas, da li ste pitali Konjufcu kada je bio na sednici vlade o odlaganju apliciranja za članstvo u Interpolu. Imamo više od deset povlačenja priznanja u poslednje tri godine, šta smo radili u vezi sa tim? Zaustavili smo negativni trend i dobili jedno priznanje. Uspevamo da našu politiku uskladimo sa SAD i EU. I ako neko misli da može da osnaži naš suverenitet bez ovih prijatelja, neka misli", zaključio je Hoti.

Nostradamus
21. Oktobar 2020.
Pa sto si Hoti toliko zapeo za to tvoje "medjusobno priznanje", kada dobro znas da ga nikada neces dobiti od Srbije. A Srbiji vase priznanje uopste nije potrebno kao ni nikom drugom. A drugo pitanje se svodi na tu vasu "drzavnost"? Ako vec imate drzavu i ustav jaci od biblije, i da je sa tim vec sve gotovo...pa zasto onda celo vreme molite da vas Srbija prizna?
Nije u redu da albanci budu jedini narod koji ima DVE DRZAVE. Iskoristi tvoj mandat i popravi gresku iz 2008.
Kosovo
25. Oktobar 2020.
Priznat samo priznat Kosovo
misterNO
21. Oktobar 2020.
Meni Ustav Kosova, kojeg doduše ne priznajem, ali koristim jer moram, dozvoljava dvojno državljanstvo! Baš me interesuje kako će mi zabraniti da vozim automobil sa srpskim tablicama! Pa nismo mi robovi vašeg prepucavanja! Šta ćemo ako Srbi na Kosovu uvedu „reciprocitet“??? Zato, pamet u glavu, jer i Srbi žive na Kosovu! Te izjave koje iritiraju i druge stanovnike Kosova a nisu Albanci trebaju biti i moraju biti prizemnije! Ne žive samo Albanci na Kosovu.
Aleks
21. Oktobar 2020.
👍