Hoti čestitao Kurtiju, sutra primopredaja dužnosti

Avdulah Hoti i Aljbin Kurti
Izvor: Reporteri

Bivši premijer Avdulah Hoti čestitao je predsedniku Skupštine Gljauku Konjufci i premijeru Aljbinu Kurtiju stupanje na dužnost, rečima da svaki njihov uspeh pripada Kosovu, a neuspeh košta Kosovo, prenosi Koha.

Dodao je da mu je bila čast što je bio premijer i da je svoj posao uvek radio sa integritetom.

„Nije bilo lako, suočili smo se sa ekstremnim političkim polarizacijama, to se događa 10 godina...U upravljanju pandemijom umnožili smo broj testova. Poboljšali smo isporuku lekova, radili smo na obezbeđivanju antikovid vakcina. Poboljšali smo odnose sa prijateljima, nastavili smo dijalog sa jasnim principima, uklonili smo iz rasprave temu razdvajanja, postigli smo dogovor. Preduzeli smo reforme zakona i reda, preduzeli smo izvršne radnje kao što je slučaj u Karačevu. Započeli smo još poslova koje nismo završili zbog pandemije“, rekao je Hoti.

Dodao je da je uprkos izazovima ponosan što je Kosovo u boljem stanju nego što je bilo kada je preuzeo dužnost i da je ponosan što su postavili standarde u upravljanju.

Hoti je zahvalio svom kabinetu i svima sa kojima su sarađivali.

Zahvalnost je uputio i zdravstvenim i prosvetnim radnicima, kao i međunarodnim prijateljima.

„Dužnost ću predati sutra, pripremio sam dosijee za premijera za radove koji su u toku. Postoje neki procesi koje treba unaprediti. Novom premijeru će pružiti potpune informacije o nivou sprovođenja SSP-a, IPA programa, procesa dijaloga i Vašingtonskog sporazuma“, rekao je Hoti.

Govoreći o Demokratskom savezu Kosova Hoti je rekao da DSK započinje drugo putovanje, od opozicije.

Istakao je da će voditi računa da se izborna obećanja ispune i dodao da neće bacati suzavac u Skupštinu.

„Izborna oluja se brzo završila i istina izašla na videlo. Za istinu je potrebno vreme, bićemo tu i radićemo za državu Kosovo“, rekao je Hoti.