Hoti poručio Lajčaku: Nema razmena teritorije i diranja u unitarni karakter Kosova

Avdulah Hoti
Izvor: Kosovo Online

Premijer Avdulah Hoti je poručio specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, da je Kosovo uspostavilo principe u dijalogu, i da se neće dirati teritorijalni integritet i unitarni karakter Kosova, prenosi Ljajmi.

Premijer nije želeo da komentariše da li će doći do ustavnih izmena ili ne, kao što je tražio Lajčak, već da sporazum treba da bude sveobuhvatan i obavezujući i da se bavi svim pitanjima između Kosova i Srbije, u prvoj tački o recipročnom priznanju.

„Upoznati ste sa principima koje smo postavili za proces dijaloga u kojem se neće razgovarati o pitanju teritorijalne razmene i to je sklonjeno sa pregovaračkog stola. Drugi princip je da se neće dirati unitarni karakter Kosova i da sporazum treba da bude sveobuhvatan i obavezujuć i da se bavi pitanjima između dve zemlje, a na prvom mestu recipročnim priznanjem. Mi smo u procesu dijaloga i zadovoljan sam sa dosadašnjim napretkom, držimo se principa i njih poštuju i naši međunarodni partneri i posrednik u dijalogu“, rekao je Hoti.

Govoreći o tački iz vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na Gazivode, rekao je da u Prištini boravi grupa stručnjaka iz Amerike.

„Grupa stručnjaka iz Amerike nalazi se na Kosovu.  Oni istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti“, rekao je Hoti nakon posete opštini Klina.

Косовац
20. Oktobar 2020.
Зар вам још увек није јасно да се ви ништа не питате биће онако како вам запад наложи.
Spectre
21. Oktobar 2020.
A ko je done Zapad u Kosove Rrebubljike Mille I Mara sa Vuljinom kako se osisao.
Mille nikad rec nije oderzao a Kosovare jeste 10 godina Mille Kommandant.
Ne famo nada je Kosova Kolevka a sada da territorije. Dobrica Cosic otac lazne srbije tekp: Allbanji imaju pravu da se ujrfine a Kosova da se deli.
Samo Sloga Svet Spasava.