Hoti: U Briselu sutra počinje izrada Nacrta sporazuma o nestalima

Avdulah Hoti, prva sednica Vlade
Izvor: Kosovo Online

Premijer Kosova Avdulah Hoti je izjavio je da će u četvrtak u Briselu na sastanku delegacija Kosova i Srbije početi izrada sporazuma o nestalim licima, javlja Radio Slobodna Evropa.

Na konferenciji za novinare danas, nakon zasedanja vlade, Hoti je kazao da će sastanku prisustvovati novoimenovani koordinator za dijalog Skender Hiseni i predstavnik radne grupe delegacije Kosova po pitanju nestalih lica Ibrahim Makoli.

„Gospodin Hiseni govori u moje ime za pregovaračkim stolom. On ima to ovlašćenje, da mene predstavlja kao premijera u procesu dijaloga. Sutra će biti u Briselu, zajedno sa gospodinom Makolijem koji se bavi pitanjem nestalih, a kako bi izradili nacrt konačnog sporazuma po pitanju nestalih lica“, kazao je Hoti.

Hoti je dodao da je Kosovo, uz saglasnost sa međunarodnim partnerima, u dijalog ušlo kako bi se završio konačni sporazum sa Srbijom, a koji, kako je dodao, treba da obuhvati recipročno priznanje i normalizaciju odnosa.

Politički dijalog Kosova i Srbije je nakon pauze od 20 meseci nastavljen u Briselu 16. jula, na čelu delegacije Kosova je bio premijer Avdulah Hoti dok je srpsku stranu predstavljao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za ovu nedelju najavljeni su razgovori na ekspertskom nivou.