Ismailji: Vlada Kosova treba da radi nešto

Uran Ismailji
Izvor: Gazeta Express

Potpredsednik Demokratske partije Kosova Uran Ismailji kritikovao je vladu Aljbina Kurtija ocenivši da ona svoje vreme troši na neproduktivne aktivnosti, prenosi Gazeta ekspres.

On je za T7 rekao da bi umesto toga, Vlada trebalo da radi nešto konkretno i izađe iz zone komfora.

"Vreme ispunjavaju neproduktivnim aktivnostima. Jeste li videli saopštenja, danas smo doneli 100 odluka, 20 govora itd, ali gde je vaš rezultat. Što ste pucali u svetlo", rekao je Ismailji.

Ismailji, koji je i bivši minister zdravlja, rekao je da Kurtijeva vlada ima priliku da napravi veliki iskorak u zdravstvu, ali i u drugim sektorima.

Kritikujući ministra zdravlja Rifata Ljatifija, Ismailji je rekao da je problem to što je njegova nespremnost da radi zabrinjavajuća.

"Nije problem ako dođete na posao u kaubojskim čizmama, patikama ili farmerkama. Nedostaje volja za rad. Izuzetno grub nemar, krajnje grubo loše upravljanje. Izjave da će zdravlje biti regulisano u narednih 10-15 godina. Dakle, on je nije odgovoran, on radi kao ministar, ali nema trenutnu odgovornost, jer će rezultati da se vide tek posle 15 godina", rekao je Ismailji.