Jevtić: Od borbe za pravdom i istinom nikada nećemo odustati

Dalibor Jevtić
Izvor: Kosovo online

Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić čestitao je meštanima današnji praznik Svetog Jovana kao i 7.jul Dan ustanka naroda Srbije protiv okupacije u Drugom svetskom ratu uz poruku da od borbe za istinom i pravdom nećemo nikada odustati.

Jevtić je čestitajući današnji praznik na Fejsbuku poručio da je vreme u kome živimo puno izazova i nepravdi.

“Meštanima Štrpca i svima koji slave Svetog Jovana u ime rukovodstva Opštine Štrpce i svoje lično ime čestitam današnji praznik. Takođe onima koji obeležavaju današnji dan kao sećanje na Dan ustanka naroda protiv okupacije u Drugom svetskom ratu, udruženju SUBNOR, zahvljujem se na tome što obeležavanjem ovog dana i ove 2023. u našem Štrpcu, podsećaju nas na sve one koji su živote dali za slobodu tokom Drugog svetskog rada i borbi protiv fažizma i nacizma. Vreme u kome živimo puno je izazova i nepravdi”, rekao je Jevtić.

Jevtić je podsetio da su pre tačno godinu dana upravo na današnji veliki praznik u Štrpce upale do zuba naoružane specijalne jedinice Kosovske policije.

“U trenutku kada su naši sugrađani krenuli u crkvu na liturgiju, kada su se uputili da odaju počast na grobove i spomenike naših predaka, ulice Štrpca bile su prepune sa policajcima koji su nosili fantomke i duge cevi. Povod je bio navodno uklanjanje nadzornih kamera koje služe za špijunažu. Evo, godinu dana kasnije, potvrdilo sve ono što sam 7. jula prošle godine odmah rekao – sve je bila jedna farsa i još jedan vid pritiska na građane Štrpca po direktivi aktuelnog režima u Prištini. Ostaće zabeleženo kao još jedan praznik sa dugim cevima na ulicama Sirinićke župe”, dodao je Jevtić.

Poručio je da ovaj praznik, kao i svaki drugi bio to pravoslavni, islamski, katolički, bilo da je reč o obeležavanju nekog događaja, želimo da provedemo u miru.

“Zapravo mi želimo da svaki dan bude dan bez tenzija, nekakvih spiskova za hapšenje sastavljen po političkim nalozima, da nam svaki dan bude dan u kome će svi građani opštine Štrpce bez obzira kom narodu pripadaju živeti u miru i blagostanju. Upravo i zato u danu kada obeležavamo jedan verski praznik i dan u kome se sećamo žrtava boraca protiv fašizma, šaljem ovu poruku mira i razuma uz poziv da se prestane sa institucionalnim nasiljem, lažnim montiranim procesima, da se prestane sa širenjem laži i neistina i straha među ljudima. Mi od naše borbe za istinom i pravdom nećemo nikada odustati”, rekao je Jevtić.