Opština Štrpce prekida saradnju sa Kosovskom agencijom za privatizaciju

Dalibor Jevtić
Izvor: Kosovo Online

Rukovodstvo Opštine Štrpce na čelu sa predsednikom Dalibor Jevtićem donelo je odluku da, usled nepoštovanja dogovora od strane Kosovske agencije za privatizaciju, zamrzne svaku saradnju sa ovom institucijom o čemu su i pismenim putem jutros obavešteni.

"U cilju prave i pune transparetnosti i kako bi građani opštine Štrpce bili upoznati sa istinom ovim putem ističemo da je Agencija za privatizaciju po direktivi premijera Kosova Aljbina Kurtija uz direktan uticaj Nenada Rašića došlo do imenovanja novih članova Upravnog odbora "Brezovica", tačnije dva člana ispred srpske zajednice, dok je iz redova albanske zajednice jedan od dvojice novih članova stanovnik Južne Mitrovice iako je jedna od tačaka dogovora bio da svi članovi borda treba da budu stanovnici opštine Štrpce", navedeno je na Fejsbuk stranici Opštine Štrpce. 

Dodaju da će takođe Opština kao institucija dalje postupati po ovom pitanju analizirajući informacije koje su dobili od strane građana u vezi sa samim procesom izbora članova UO usled indicija da je bilo i falsifikovanja dokumenata od strane pojedinih kandidata, sada članova UO Brezovica. 

"Dodatno, Opština je informisala međunarodne predstavnike sa ovom novom još jednom u nizu jednostranom političkom odlukom Vlade Kosova koja za cilj ima dodatnu destabilizaciju situaciju u opštini Štrpce. Opština Štrpce ne priznaje i neće imati nikakvu saradnju sa novim UO Brezovica i sa druge strane biće u potpunosti uz radnike i rukovodstvo ovog preduzeća, baš onako kako je i sam predsednik Jevtić to i obećao u razgovoru sa radnicima decembra 2021. godine. Pozivamo još jednom da Agencija poništi odluku koja je doneta i, zarad stabilnosti i dalje saradnje, da se vrati dogovoru postignutom u decembru 2021. godine", navedeno je u objavi.