Kabaši-Ramaj o sednici SB UN: Kosovo u defanzivi, tehnički govor Kurtija

Besa Kabaši Ramaj.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Članica Predsedništva Demokratske partije Kosova Besa Kabaši-Ramaj izjavila je da Srbija ima superiornost u Ujedinjenim nacijama u odnosu na Kosovo, prenosi Koha.

Kabaši-Ramaj je kazala da Srbija ima superiornost u UN pošto je članica, a Kosovo nije.

"Onog trenutka kada se ne usaglasite sa partnerima koji su pomogli da se stvori naša država, onda se stvaraju takvi prostori koje koriste naši neprijatelji, u ovom slučaju Srbija, da sazove sednicu na terenu na kojem imaju nadmoć. U Ujedinjenim nacijama oni su u prednosti jer je Srbija članica, a mi još nismo. Jer tamo Rusija ima pravo veta", rekla je ona.

Prema njenim rečima, Kosovo prvi put prisustvuje u sedištu UN, bez koordinacije i podrške sa svojim međunarodnim partnerima.

"U prošlosti je Kosovo uvek koordinisalo sa saveznicima i nije stvaran prostor za kritike. Sada smo, nažalost, prvi put videli da naš strateški partner kaže da Kosovo nije koordinisalo sa međunarodnim partnerima. Ovo je veoma bolno“, dodala je ona.

Ona je govor premijera Kosova Aljbina Kurtija u Savetu bezbednosti UN ocenila kao tehnički, i dodala da je Kosovo na toj sednici bilo u defanzivi“, rekla je ona.