Kancelarija za KIM: Napadnut mladić kod Srbice, Kurtijeva akcija prema Srbima služi kao pogonsko gorivo za albanske ekstremiste

Milan Kovačević Srbica
Izvor: Print Screen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je mladić Milan Кovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave. 

Kako se navodi, pokazalo se da svaka Кurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste, o čemu bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, „jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda“.

Mladić je napadnut kada je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, i kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres. 

Кovačević je, dodaje se, meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču. 

Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji. 

"Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Кancelarija za КiM i država Srbija pomagali i pomagače“,navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Кurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Кosova i Metohije, a Кosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke.