Kancelarija za KiM: Napad na Srbe posledica bezumnih akcija Prištine

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Napad na grupu Srba koji su otišli u južni deo Кosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove, prava je slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom „Кosovu“, koje je godinama građeno na otrovnoj i bezumnoj mržnji prema srpskom narodu i svemu što je srpsko, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

U saopštenju se dodaje da je taj nedopustivi incident, koji se dogodio juče, nastavak i posledica bezumnih akcija Prištine čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na severu Кosova.

„Multietničko društvo se ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima, i ovih dana je postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje“, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da oni koji pozivaju „dve strane“ na deeskalaciju, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da „drugu stranu“ u ovom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava.

„Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, jer napad na svakog Srbina na Кosovu i Metohiji je napad na čitav srpski narod, a inspiratori hajke na naš narod odgovaraće za to što čine“, poručuju iz Kancelarije za KiM.