Kancelarija za KiM: Ponovo kamenovana kuća Jaćimovića u Kosovskoj Vitini, zabrinjava što napadači ostaju nekažnjeni

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

U toku jučerašnjeg dana ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, koja je bila na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, nakon tog incidenta, članovi ove porodice ugradili su kamere na kući kako bi se osećali bezbednije, pa je kamera zabeležila ovaj napad i snimak predala Kosovskoj policiji.

"Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu", ističu iz Kancelarije z KiM.

Kako dodaju, posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni.

"Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda", zaključuje se u saopštenju.