Kandić: Odalović ne može da vodi Komisiju za nestala lica jer je član SPS

Nataša Kandić
Izvor: N1

Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo navodi da Veljko Odalović, kao kadar Socijalističke partije Srbije, nema kredibilitet da vodi Komisiju za nestala lica.

Kandić je podsetila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je predsedavajući Komisije za nestala lica u kosovskoj vladi Rame Manaj, čiji su članovi porodice nestali u aprilu 1999. godine, a ostaci su pronađeni na jezeru u Srbiji.

Kandić smatra da bi porodice žrtava treba da predlože predsednika Komisije za nestala lica.

"Veljko Odalović nema moralni kredibilitet da vodi Komisiju za nestala lica. On je SPS kadar za pozicije koje pripadaju toj partiji - otuda u MIP-u, Skupštini. Porodice žrtava treba da predlože predsednika te Komisije, ličnost koja nije kompromitovana nacionalizmom“, napisala je na Tviteru Kandić.

 

Miodrag iz Peći
16. Jun 2021.
Evo ga potparol Kurtija.
Ako ćemo da pravimo paralele i Kadri Sejdiju i Ram Manaj potiču iz za državu u kojoj su živeli separatističke LDK čiji je lider Rugova tvorac Republike Kosovo.
I drugo, kao što su izvršili atentat na Rugovu i ubili Fehmi Aganija i ubli na desetine članova LDK tako i verovatno nisu sve članove Ramove porodice ubili paravojne formacije iz Srbije. Uostalom Odalović je tehničko lice a ne udruženje i kao takav je odlično radio svoj posao što su priznali i Sejdiju i Manaj.
Nego, nešto se drugo valja iza te Natašine i Aljbinove inicijative a to je da se sve "Resetuje" od Kurtija na ovamo i da se dosadašnji rezultati srpske komisije ne priznaju. Otud i ono Gebels i Ajhman...
косовац
16. Jun 2021.
Сад се види одакле ветар дува Кандићка је саветник Куртија. Под хитном треба је прогласити особом нон-грата у Србији.
Driton
17. Jun 2021.
косовац, ocigledno je da sem zarazenog nacionalistickog pristupa, nemas blage veze !!!! Kako mozes nekog svog gradjanina proglasiti "Personna Non-Grata" u sopstvenoj zemlji ?!!!!!!!!
rile
21. Jun 2021.
Odalović nema nikakav kredibilitet zbog mnogo čega...i zbog diplome pravnog fakulteta kojoj smo se svi na Kosovu smejali..i zbog načina koji se obogatio pa sada izigrava beogradskog aristokratu...i zbog bestidnog nepotizma (zaposlio je pola familije) ali naviše zbog činjenice da je medju prvima SPS-ovcima zapalio sa Kosova u leto 1999 godine i narod ostavio na cedilu...Prodajom parcela koje su se vodile na njegovo ime a za koje nije ni znao gde se nalaze vratio je dugove SPS-a posle 2000 godine pa mu Dačić te dugove vraža tako što ga postavlja na po nekoliko najprofitabilnijih funkcija...i sada ima obraza da glumata žaljenje za nestalima i ubijenima...sramota...