Kastrati: Smrt devojčice iz Đakovice posledica lošeg upravljanja zdravstvenim sektorom

Ardian Kastrati
Izvor: Gazeta Express

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati reagovao je povodom smrti četvorogodišnje devojčice iz Đakovice u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini i istakao da je sva odgovornost za tu tragediju na vladi Aljbina Kurtija, kao i da bi ministar zdravlja Arben Vitia trebalo što pre da podnese ostavku.

Kastrati je ukazao da smrt devojčice iz Đakovice nije jedinstven slučaj i da su takve tragedije odraz lošeg upravljanja zdravstvenim sektorom.

"Ne želim da se bavim politikom sa kovčezima, kao što su to radili ovi iz Samoopredeljenja. Govorio sam da je Aljbin Kurti užasna osoba, jer su zbog njegovih ciljeva ljudi ubijani na ulicama. Ovaj nas je obavio krvlju na ulicama i trgovima. Ministar Vitia sportski prihvata ove smrti, ovo se dogodilo u svetlu kolapsa koji je ovaj ministar naneo ovom sektoru. To je jedna od posledica katastrofalnog lošeg upravljanja, posebno u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova. Jako mi je žao porodice jer smo svi roditelji", rekao je Kastrati za Dukađini.

Univerzitetski klinički centru Kosova saopštio je da je četvorogodišnja devojčica umrla od posledica teške akutne infekcije visokog stepena.

Četvorogodišnja devojčica iz Đakovice preminula je juče u bolnici u Prištini pod sumnjom da je podlegla povredama koje su joj nanela braća od ujaka, prenose mediji.