Koha: Hoti najavio ko će biti predsednik DSK

Hoti -Šalja
Izvor: Facebook

Dan nakon što je Demokratski savez Kosova odredio datum za izbor novog predsednika, aktuelni premijer i potpredsednik DSK Avdulah Hoti, "rasplamsao" je trku za lidera stranke, piše Koha.

Hoti je na Fejsbuku objavio fotografiju sa drugim zamenikom predsednika DSK Kujtimom Šaljom, i time, konstatuje se, jasno rekao ko treba da vodi stranku, navodi Koha.

Kratka Hotijeva objava „Dobro veče svim članovima Saveza“, izazvala je za nekoliko minuta brojne reakcije Đaljinih pristalica iz DSK.

Za naslednika Ise Mustafe, Šaljino ime bilo je među najspominjanijim.

Bivši predsednik DSK Mustafa, je zbog poraza te stranke na izborima 14. februara podneo ostavku, bio je to najmanji broj glasova koji je na izborima osvojio DSK samo 13 odsto.

Pored Šalje, kao potencijalni kandidati za predsednika DSK pominju se Ljutfi Haziri i Ljumir Abdidžiku, a Antun Ćuni je javno izneo tvrdnju će on voditi DSK.

Izborna skupština za novog predsednika DSK biće održana 14. marta. Prema statutu stranke, nijedna kandidatura ne može biti formalizovana bez 50 odsto glasova plus jedan glas delegata prisutnih u Skupštini. To je tačka na kojoj insistiraju mnogi u DSK.