Komandant Kfora na sastanku sa ambasadorima o bezbednosti na Kosovu

Kfor
Izvor: Facebook

Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš sastao sa predstavnikom EU na Kosovu Tomašom Sunijogom, ambasadorima zemalja članica EU i šefom Euleksa general-majorom Đovanijem Pjetrom Barbanom.

"Razmenili su mišljenja o nekoliko tema, uključujući aktivnosti Kfora, saradnju Kfora sa kosovskom policijom i Euleksom i njegove tekuće bezbednosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navedeno je u saopštenju Kfora objavljenom na Fejsbuku.

General-major Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost Kfora da podrži sve napore međunarodne zajednice, za stabilnost i bezbednost na Kosovu i za mir u regionu.

"Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti, da omogućuje bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u bilo kom trenutku i na nepristrasan način. 

"Kfor je treći bezbednosni odgovor, posle kosovske policije i misije EU za vladavinu prava-Euleks, sa kojima  blisko sarađujemo", navodi se dalje u saopštenju.