Kongresmenka Teni: Nastavljamo da gradimo odnose sa Srbijom, ambasador Đurić mi pomaže u tome

Klaudija Teni
Izvor: Facebook

Američka kongresmenka, koja je i članica Srpskog kokusa Klaudija Teni izjavila je da je za Sjedinjene Američke Države jako važno da održavaju odlične veze sa svim partnerima u regionu Balkana, posebno sa Srbijom.

Teni je navela da ju je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić kontaktirao na samom početku njenog mandata kongresmenke.

"Bilo nam je izuzetno drago što smo uspostavili komunikaciju sa njim. On mi pomaze u izgradnji odnosa sa celokupnim rukovodstvom Srbije i mi smo veoma uzbuđeni zbog tog partnerstva. Prošle godine je ambasador Đurić organizovao večeru na kojoj je okupio veliki broj mojih prijatelja kongresmena, članova Srpskog kokusa. Bio je to fantastican događaj i mi ćemo nastaviti da gradimo naše odnose sa Srbijom i da naglašavamo značaj Srbije kao dela celokupne balkanske inicijative i dela celokupnog regiona, kao i da ističemo razloge zbog kojih je važno da postoji kontinuitet u našim odnosima", navela je Teni.

Kako je dodala, kada je došla u Kongres SAD za nju je bilo prirodno da pruži glas svima na Blakanu.

"To je tako važan deo našeg sveta, kapija između Istoka i Zapada, toliko puno istorije se desilo u regionu iz dobrih ilil loših razloga. Mislim da je jako važno za SAD da održavaju odlične veze sa svim našim partnerima u regionu, posebno sa Srbijom, jer je Srbija tako velika i jako važna", rekla je Teni posle sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Vašingtonu.