Konjufca u Skoplju sa liderima koalicije VLEN

Konjufca i lideri albanske opozicije u Skoplju
Izvor: Print Screen/Facebook

Predsednik Skupštine Kosova i funkcioner Samoopredeljenja Gljauk Konjufca boravio je danas u Skoplju, gde se susreo sa liderima koalicije VLEN, kojoj Samoopredeljenje pruža podršku na parlamentarnim i predsedničkim izborima u Severnoj Makedonoji.

Konjufca je u pratnji lidera VLEN-a, kandidata za predsednika Severne Makedonije Arbena Taravari, predsednika Pokreta Besa Biljalja Kasamija, lidera Demokratskog pokreta Izeta Mejhitija i predsednika Alternative Afrima Gašija, prošetao skopskom čaršijom, piše Albanian post.

Konjufca je do sada najviši funkcioner Pokreta Samoopredeljenja koji na ovaj način učestvuje u kampanji u Severnoj Makedoniji, a očekuje se da će Severnu Makedoniju narednih dana posetiti i lider Samoopredeljenja, kosovski premijer Aljbin Kurti.

Kurti bi trebalo da učestvuje i na mitingu koji organizuje VLEN u Berlinu, u Nemačkoj, 19. aprila, četiri dana pre prvog kruga predsedničkih izbora.

U Berlinu će, pored Kurtija, biti i ostali lideri koalicije VLEN, Biljalj Kasami, Arben Taravari, Afrim Gaši,  Izet Mejhiti, kao i predstavnik Samoopredeljenja u Severnoj Makedoniji, ujedno i Kurtijev savetnik, Bekim Koku.

U Severnoj Makedoniji krajem aprila i početkom maja održaće se izborni procesi. Prvo će biti predsednički, prvi krug 24. aprila, a drugi 8. maja, zajedno sa skupštinskim.