Konjufca se sastao sa Klarkom: Uvek ćemo vas dočekivati kao heroja

Konjufca i Vesli Klark
Izvor: Kosovapress

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca primio je danas bivšeg vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO u Evropi američkog generala Veslija Klarka, u pratnji kosovskog ministra odbrane Armenda Mehaja, prenosi Kosovo pres.

Konjufca je rekao da se narod Kosova i on lično osećaju “veoma počašćenim i privilegovanim što je među njima danas bivši vrhovni komandant NATO i veliki prijatelj albanskog naroda”.

„Koristim priliku da izrazim vama i Sjedinjenim Američkim Državama beskrajnu zahvalnost za izuzetan doprinos koji ste dali slobodi i nezavisnosti Kosova, kao i za podršku koju vaša zemlja nastavlja da pruža našoj zemlji u svim procesima integracije i ukupnog razvoja. Sloboda i nezavisnost Kosova već nosi vaš pečat, SAD, NATO i Oslobodilačke vojske Kosova. Republika Kosovo će vas uvek dočekati kao heroja “, rekao je Konjufca.

Američki general Vesli Klark je rekao da se oseća srećnim zbog posete Kosovu čestitajući predsedniku kosovskog parlamenta Konjufci na napretku i dostignućima Kosova tokom godina, postajući “impresivan primer slobode, demokratije i faktor mira, stabilnosti i saradnje u regionu i šire”.