Kosovska delegacija u Varšavi na konferenciji o bezbednosti u Evropi

Varšava
Izvor: Reporteri

Kosovska delegacija na čelu sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom, učestvuje na dvodnevnoj konferenciji u Poljskoj, posvećenoj pitanjima vezanim za odbranu i sigurnost, izazovima i trenutnoj i budućoj geopolitičkoj situaciji, prevenciji i odbrani u doba ratnih sukoba, prenosi prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, u delegaciji su i ministar odbrane Ejup Maćedonci i direktor Kosovske obaveštajne agencije Petrit Ajeti kao i predstavnici KBS.

“Kao jedna od najvećih i najvažnijih bezbednosnih konferencija u Evropi, „Odbrana 24 dana” je dobra prilika za razgovore stručnjaka, civila i vojske, o bezbednosti i odbrani u Evropi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kosovo kroz panel diskusije izneti svoje stavove, posvećenost i doprinos očuvanju mira i stabilnosti u Evropi i na Zapadnom Balkanu.

„Gervala će tokom ove konferencije imati sastanke sa visokim liderima Poljske, drugih zemalja koje učestvuju na konferenciji, predstavnicima regionalnih i globalnih institucija, civilnih i vojnih“, zaključuje se u saopštenju.