Kosovska policija privela pa pustila Arsenijevića zbog neregistrovanog vozila

Kosovska Policija
Izvor: Kosovo Online

Predsedniku tek registrovane stranke Srpska demokratija Aleksandru Arsenijeviću, Kosovska policija danas je izrekla dve kazne i oduzela registarske tablice, nakon čega ga je i privela, prenosi Danas. Arsenijević navodi da je privođenje neosnovano, ukazujući da se to desilo samo dan pošto je registrovao stranku.

Zamenik direktora Regionalne policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da je Arsenijević sproveden u policijsku stanicu, jer nije poštovao naređenja policajaca, i zbog toga što je njegov automobil neregistrovan.

"Pratili smo ga do stanice gde su mu uručene dve kazne: jedna zbog nepoštovanja policijskih naređenja i druga zbog neregistracije vozila. Registarske tablice su mu oduzete i on je pušten“, rekao je Eljšani.

Arsenijević se povodom ovog slučaja oglasio na društvenoj mreži "X" i istakao da je privođenje bilo neosnovano, odnosno da policija nije imala nikakav razlog za privođenje, jer on u tom trenutku nije bio učesnik u saobraćaju, već je, kako je naveo, došao do auta po neke potrepštine.

"Oni su se pojavili baš tako, u tom trenutku, što je izgledalo kao neka policijska akcija, i to implicira to da su oni mene čekali čitavog dana da ja dođem do auta, kako bi mi, eto, izazvali neku drugu reakciju koja bi podlegla krivičnim prijavama. Na svu sreću, to se nije dogodilo, i to dan nakon zvanične registracije u CIK-u, naše Srpske demokratije, na čijem sam čelu upravo ja", naveo je Arsenijević i dodao da mu je policija zadala par sitnih udaraca koji su za njega "mačje rane".