Kosovska policija: Razbijeno staklo na zgradi Intela u Zvečanu, nađene dve ekspolozivne naprave

kosovska policija amblem
Izvor: KoSSev

Kosovska policija saopštila je da je danas nešto pre devet časova obaveštena da su na zgradi "Intel" u Zvečanu, gde je inače smešten Opštinski registracioni centar, razbijena vrata, a da su u objektu nađene dve eksplozivne naprave.

Navode da su patrole Policijske stanice Zvečan, istražne i forenzičke jedinice odmah izašle na teren i da je utvrđeno da je na tom objektu razbijeno jedno staklo od izloga, te da je unutar objekta primećena jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

U Kosovskoj policiji kažu da je protiv diverzioni tim izašao na lice mesta oko 10 časova, a da su posle obavljene  kontrole objekta nađene dve eksplozivne naprave, koje su uništene u kontrolisanim uslovima.

Navode da je o svemu obavešten dežurni tužilac koji je okarakterisao krivična dela kao "neovlašćeno vlasništvo ili posedovanje oružja i "izazivanje opste opasnosti".

Istraga o tom slučaju je u toku, navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.