Kosovska policija tvrdi da su njeni pripadnici pucali jer su morali da se brane

Kosovska policija
Izvor: Reporteri

Kosovska policija oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peći, Mitrovice Jug i Mitrovice Sever.

"Dok je u svim regionima policijska operacija sprovedena bez problema, u delu Mitrovice Sever, kriminalne grupe su se organizovano okupile. Blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i koristili ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnosti", stoji u saopštenju.

Kako se ističe, "pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnim ugrožavanjem službenika, blokadom puteva, upotrebom gasnih boca, šok bombi, vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih, i oštećenja, odnosno, paljenja službenih vozila, Policija Kosova je bila prinuđena da preduzme mere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbednosti službenicima uključenim u operaciju. Gradjanima na tom području je obezbeđena mogućnost slobodnog kretanja".

"Kao posledica pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika, do sada je prijavljeno da je šest policijskih službenika pretrpelo telesne povrede, od čega je pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske. Prema prvim informacijama, jedna od osoba koje su umešane u napad na policijske službenike je povređena", stoji u saopštenju KP.