Krasnići kritikovala Bisljimija zbog netransparentnosti

Komisija za evropske integracije
Izvor: Ekonomia Online

Predsednica Komisije za evropske integracije Rezarta Krasnići zatražila je danas od zamenika premijera Besnika Bisljimija da pojasni izjavu ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervale, da Evropska unija nije kriva za izolaciju Kosova, jer institucije nisu uradile domaći zadatak, prenosi Ekonomija onlajn.

"Čuli smo neke Gervaline nepromišljene izjave da li se radi o vladinim pozicijama. Branila je EU. Sastanci će biti održani u Briselu 19. jula. Kakva je vaša strategija", pitala je Krasnići Bisljimija na današnjem sastanku Komisije za evropske integracije.

Bisljimi je odgovorio da nijednu izjavu Gervale ne smatra nepromišljenom.

"Ne znam na koje se izjave pozivate i ne mogu vam odgovoriti. Nijednu izjavu Gervale ne klasifikujem kao bezobzirnu. Mi nemamo neprijatelja u EU i nije zločin ako neko brani EU", rekao je Bisljimi.

Govoreći o nedavnoj poseti Briselu Bisljimi je rekao da nije bilo dijaloga, već samo izveštavanja o primeni sporazuma.

"Mislim da nije tačno reći da je transparentnost jednaka nuli, podneo sam izveštaj spoljnopolitičkom odboru i imali smo raspravu u parlamentu“, rekao je Bisljimi.

Istakao je da u Briselu želi da postigne dobre sporazume i ponovio da u Briselu nije bilo dijaloga već izveštaji o primenama sporazuma i o 11 sporazuma koje Srbija nije sprovela.

Dodao je da je prošle srede došao iz Brisela i da je ogorčen što se nije obratio medijima.

"Od četvrtka sam na infuzijama, po četiri na dan, i ovde sam došao direktno sa klinike", rekao je Bisljimi.