Krasnići: Nismo zadovoljni načinom na koji Hoti vodi dijalog sa Srbijom

Jakup Krasnići
Izvor: Facebook

Predsedavajući Nacionalnog veća NISMA Jakup Krasnići rekao je da ta stranka nije zadovoljna načinom na koji kosovski premijer Avdulah Hoti vodi dijalog sa Srbijom, prenosi Ekonomia Onlajn.

Krasnići smatra da bi sve političke stranke trebalo da budu uključene u završnu fazu dijaloga sa Srbijom.

"Moje je mišljenje da bi trebalo da postoji jedinstvo u ovom pitanju među svim političkim strankama, ali u našim okolnostima to je nemoguće. To pitanje trebalo bi da ima jedinstven nacionalni stav", rekao je Krasnići.

On smatra da bi pitanje funkcije predsednika moglo odvesti Kosovo u nove izbore.

"Pitanje izbora predsednika može da bude problem. Može se desiti da se ponovo izađe na birališta, ali prerano je govoriti. Međutim, to neće biti lako rešiti između koalicionih partnera", rekao je Krasnići.

Predsednik DSK Isa Mustafa odgovorio je na kritike predsednika ABK Ramuša Haradinaja, koji je rekao da ne veruje premijeru Hotiju kada je u pitanju dijalog sa Srbijom.

Mustafa je za list Objektiv rekao da će se uskoro sastati sa liderom ABK kako bi razgovarali o podelama među koalicionim partnerima.

"Čim se oporavim od koronavirusa, sastaću se sa Haradinajem. Razgovaraćemo o svemu. Koalicija je stvorena na osnovu uzajamnog poverenja. Stoga ćemo uložiti u negovanje tog poverenja", rekao je Mustafa.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao sinoć da ne veruje Hotijevoj vladi kada je u pitanju dijalog sa Srbijom, izrazivši nezadovoljstvo nedostatkom adekvatne uključenosti njegove stranke u taj proces.

Haradinaj je rekao da Hoti neće imati podršku, ako u proces ne uključi koalicione partnere.