Krasnići u Briselu sa Lajčakom: Dijalog da se završi međusobnim priznanjem Kosova i Srbije

Krasnići - Lajčak
Izvor: Klan Kosova

Predsednik Demokratske partije Kosova, Memlji Krasnići razgovarao je danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o napretku procesa dijaloga i stavu DPK, kao lidera opozicije, prema tom procesu važnom za region, prenosi TV Kljan Kosova.

Krasnići je ponovio da DPK podržava nastavak dijaloga Kosova i Srbije, koji bi trebalo da se završi priznanjem nezavisnosti Kosova od Srbije.

„Zahvalio sam Lajčaku na njegovoj posvećenosti ovom delikatnom procesu i naglasio da svaki mogući sporazum između Kosova i Srbije treba da bude u skladu sa Ustavom Kosova, da ne narušava teritorijalni integritet i suverenitet zemlje“, rekao je Krasnići.

Tokom posete Briselu lider DPK je razgovarao i sa zamenikom direktora za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Markom Makovcem o potrebi produbljivanja saradnje i koordinacije Kosova sa Evropskom unijom, o političkim pitanjima, uključujući implementaciju SSP-a i preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o Kosovu.

Krasnići je istakao da je put evropskih integracija cilj Kosova i njegovih građana i pozvao Evropsku uniju da bude proaktivnija u tom procesu kako bi se zemlje Zapadnog Balkana integrisale u evropsku porodicu što pre.