Krasnići: Vlada odgovorna što je ZSO postala uslov za članstvo Kosova u SE

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica iz redova Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići smatra da je aktuelna kosovska vlast odgovorna za to što je Zajednica srpskih opština postala uslov za članstvo Kosova u Savetu Evrope, ističući da je su Vladu Kosova od početka mandata obeležile korupcione afere, loši odnosi sa saveznicima, kao i odluke koje štete poziciji Prištine na međunarodnom planu.

Aktuelna vlast, ističe, ostaće upamćena kao najkorumpiranija vlast, vlast koja je imala najviše skandala. 

"Zajednica se ispostavlja kao uslov za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Zaboravili smo na međusobno priznanje. Govorimo o dinaru, o pitanjima koja nije trebalo da se nađu na stolu u Briselu. To je jedina vlada koja je sve držala Kosovo zatvorenim, nije bilo nikakve transparentnosti po pitanju integracionih procesa", navela je Krasnići.

Krasnići smatra da je uznemirujuće sve veće stranačko zapošljavanje članova Liste Gudžo i Pokreta Samoopredeljenje u kosovskim institucijama.

"Pod istragom je cela Skupština, cela Vlada. Ispitaćemo sve one koji su bili zaposleni kao članovi Liste Gudžo ili Pokreta Samoopreljenje u javnim institucijama. To nije u redu. Na vlast su došli tako što su članovi porodica bili u partijama i sada su članovi njihovih porodica zaposleni u raznim institucijama Kosova. Ovo je uznemirujuće", ukazala je Krasnići.

Osvrnula se i na izjavu zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija da može doći do novog rata na Kosovu, kostatujući da je to dokaz da on kao pregovarač u dijalogu nije uspeo.

"Ako potpredsednik vlade izađe i kaže da može doći do rata, on nije uspeo u dijalogu. On je glavni pregovarač. Trebalo je to ranije da se dogovori sa našim saveznicima. Slučaj u Banjskoj je zaboravljen", zaključila je Krasnići.