Kurti: Dali smo četiri predloga, tri su odbijena, nismo se dogovorili o agendi naredne runde dijaloga

Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je na prvom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dao četiri predloga, piše Koha.

„Sastanak je bio konstruktivan s naše strane. Učestvovaćemo u ovom teškom procesu, a druga strana je govorila o starim idejama. Predložili smo četiri ideje. Prva je bila da se inicira promena CEFTA u SEFTA sporazum po uzoru na onaj koji imaju Lihtenštajn, Norveška i Island sa EU. Predlog je bio i da odmah potpišemo mirovni sporazum da nećemo napadati jedni druge”, rekao je Kurti.

On je naveo da je predložio da kada su u pitanju nestali, šef komisije za nestala lica Veljko Odalović ode sa te funkcije.

"On je zajedno sa Zoranom Anđelkovićem upravljao okupiranim Kosovom".

Kada je u pitanju četvrti predlog, Kurti je naveo da je bio u vezi sa manjinama. 

"U pitanju je  bilateralni reciprocitet, što je opšti princip, ali za Srbe na Kosovu imali bismo Nacionalno veće kao u Srbiji što postoji za Albance i Bošnjake. Naša poslednja tri predloga su odbijena, ali nije bilo odgovora za CEFTA. Nadam se da Vučić i Selaković ozbiljno razmotriti ove naše predloge koje smo danas dali kada se vrate u Beograd ", naveo je Kurti i dodao da se nisu dogovorili o agendi naredne runde dijaloga koja bi trebalo da se održi pre 25. jula.

gog
15. Jun 2021.
Nema ti sta da dajes predloge.Trebali ste samo da razgovaras za ZSO
A li ti si namerno to uradio da bi izbegao razgovir sa Vucicem u vezi ZSO
Ako ovako nastavis brzo ces pasti sa mesta premijera.
Moi
15. Jun 2021.
Bravo Albin Kurti
zabeli ks
15. Jun 2021.
gog-Као премијер Косова, ако не да предлоге, ко че онда-Србија! онда чему дијалог. А да че пасти, е тај филм нечеш видјети још дуго-дуго, јер Косов није ЦрнаГора или валда сањате након отпадника морина замјенити неким демо беришом! Ха..не чујем вас...
Miodrag iz Peći
15. Jun 2021.
Šta je Zabeli. Stalno pominjete neke druge, ovog puta CG koja je u NATO i daleko, moram da priznam, ispred Srbije u napretku za članstvo u EU. A vi gde ste?
Da se ne plašiš možda litji kako se plašišite obične liturgije.
Da li imate mehanizam da se zaštitite od litji srpskih vernika koje bi bile uredno prijavljene i na čijem bi čelu bili pozvani ambasadori SAD, Nemačke, Francuske, Norveške... Eto prilike kada krunišemo u pećkoj patrijaršiji, patrujarha Porfirija. Jedna će litja biti od Prizrena do Peći. Druga od Orahovca do Peći. Trća od Gračanice ili bolje od hrama Hrusta Spasa u Prištini go Peći i četvrta od Đurđevih Stupava do Peći. Naravno i litja mitropolije crnogorske iz CG. Više će se Srba sliti u moju Peć nego onomadne na Vidovdan. Da li će tsda Vućić reći. "Dokazali smo da umemo da ratujemo, ali i da gubimo za zelenim stolom. Sada nećemo u ratu pobeđivati već ćemo pobede nizati za zelenim stolom"...
ja
15. Jun 2021.
hahahahahaha a odakle tebi ideja da ti mozes da dajes bilo kakve predloge 😂
Robert
16. Jun 2021.
Od Velikog Brata koga ćeš, kao nikada do sada, vrlo brzo upoznati u pravom smislu reči.
Бојан Београд
15. Jun 2021.
Све је јасно као дан , овакав наступ албанских представника је у договору са ЕУ и Америком , то је свима јасно . Кренуо је нови талас притиска Албанаца европске уније и Америке на Србију да призна Албанцима независно Косово . Само ме чуди српска страна што очекује поштену медијацију европске уније и Америке . И није ми јасно од куд мишљење запада да Вучић има подршку народа да призна Косово Албанцима . Ко год да је на власти у Србији нема подршку за признавање Косова Албанцима нити било коме другом што се лако може проверити референдумом
Pregovarac
16. Jun 2021.
Tri predloga nisu prihvaceni a cetvrti je odbijen. 🤣🤣🤣