Vučić: Predložili su nacionalni savet za Srbe umesto ZSO, kao što Albanci imaju u centralnoj Srbiji

Kurti i Vučić
Izvor: Koha ditore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle nove runde dijaloga u Briselu da su se "predstavnici EU ponašali korektno na sastanku, a na pitanje novinara da li su intervenisali, Vučić kaže da jesu nekoliko puta, ali da neće o tome da priča", prenosi Tanjug.

"Bili su korektni i Borelj i Lajčak, pogotovu Borelj. Ne mogu ništa da mu zamerim, čovek je sve razumeo od prvog trenutka", kazao je Vučić.

Podseća i da je prištinska i beogradska delegacija imala jutros pripremne sastanke i kaže da su ga pozvali i rekli da za 10 minuta počinje trilateralni sastanak.

"Idemo odmah, mi smo spremni. Celu noć nisam spavao, razmišljao sam šta ćemo da radimo, ušao sam spreman na sastanak, onda sam shvatio da su oni izašli sa nečim što uopšte nisu rekli predstavnicima EU na pripremnom sastanku da će da pokreću", ističe predsednik.

Naglasio je da je prištinska delegacija predložila "da se umesto formiranja Zajednice srpskih opština uvede nacionalni savet za Srbe na KiM onako kako je Srbija uvela nacionalne savete za manjine".

"Vi stanete i ne znate da li da se smejete, plačete... Razumete da imate posla sa ljudima koji nisu ozbiljni i odgovorni", kaže Vučić.

Милан
15. Jun 2021.
О Косову и Метохији Србија треба и мора да разговара једино са Америком, или прецизније речено онима који су окупирали КиМ у војном смислу.
Косовске институције су ништа и директно зависе од Америке у сваком смислу.
Треба видети шта хоће Америка и пронаћи решење ако је то могуће.
Преговори са Косовом не би требало да се воде јер се у очима Албанаца ствара утисак да су важан фактор.
1
15. Jun 2021.
Тачно
Lii
15. Jun 2021.
Bravo Kurti