Kurti: Nisam se žalio Pensu, mnogi šire dezinformacije

Kurti
Izvor: Klan Kosova

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti kaže da se nije žalio potpredsedniku SAD Majku Pensu, već je izrazio svoje stavove o dijalogu Srbije i Kosova, ukazujući da postoje mnogi koji šire dezinformacije, prenosi Kljan Kosova.

„Pismo kojim se sada bavi toliko ljudi je napsano negde sredinom aprila. U februaru, martu i aprilu napisao sam mngo pisama svim institucionalnim liderima u SAD, kao i u EU. Jedan od mojih zadataka je komunikacija sa svim centrima, sa svim prijateljskim i partnerskim državama“, rekao je Kurti.

On je istakao da se u pismu, između ostalog, zahvalio SAD na konstruktivnoj pomoći i podršci.

"Deo pisma, koliko se sećam, odnosi se na situaciju sa pandemijom kovid-19 a takođe sam izneo i svoje stavove o različitim političkim pitanjima, uključujući dijalog sa Srbijom“, naglasio je  Kurti.

Rekao je da se nikome nije žalio i dodao da postoji  mnogo aktera koji šire dezinformacije o njemu kao i o vladi koju vodi.

„Nisam se nikome žalio na ambasadora Grenela, ali izrazio sam svoje stavove o dijalogu, o tome kako biti principijelan i dobro pripremljen. Pogotovo zato što postoji toliko dezinformacija o našoj vladi i o meni, ne samo kao premijeru, već i kao političaru uopšte. Ovo nisu lobistička pisma, to su službena pisma koja premijer jedne države šalje liderima druge države“, pojasnio je Kurti.

On je ponovio da postoje mnogi koji šire dezinformacije zbog čega često postoji iskrivljena slika njegovih i stavova vlade koju vodi.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti uputio potpredsedniku SAD Majku Pensu, u kome tvrdi da je kosovski predsednik Hašim Tači pogrešno informisao Grenela u vezi dijaloga Kosova i Srbije