Kurti sa ministrom finansija na Investicionom samitu u Londonu

Kurti
Izvor: Kosovo Online

Investicioni samit Zapadni Balkan 2024 biće održan danas u sedištu EBRD-a u Londonu, na kojem će premijer Aljbin Kurti učestvovati zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem, saopšteno je iz kabineta premijera.

“On će zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem učestvovati na Investicionom samitu za Zapadni Balkan 2024 u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj”, navodi se u saopštenju. 

Cilj Samita je da se ukaže na potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da promoviše regionalne i prekogranične projekte. Ovo je šesti samit EBRD-a ove vrste.

Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD, koji ostaje jedan od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona, sa više od 18 milijardi evra uloženih do danas.

Tradicionalni vrhunac Samita je interaktivna „Sednica premijera“, na kojoj će se regionalni lideri i predsednik EBRD-a obratiti prisutnima sa svojom celokupnom vizijom za region, ključnim regionalnim projektima i mogućnostima ulaganja na regionalnom nivou i u svakom od zemalja regiona, koje uključuju Kosovo, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Srbiju, koju će predstavljati premijerka Ana Brnabić.