Kurti se sastao sa izraelskim ministrom turizma Haimom Kacom

Kurti i Kac
Izvor: Kosovo Online

Premijer Kosova Aljbin Kurti ugostio je danas ministra turizma Izraela Haima Kaca sa kojim je razgovarao o turističkoj saradnji i otvaranju avio-linije Tel Aviv - Priština.

Kurti je poželeo dobrodošlicu ministru Kacu na Kosovo, gde boravi u trodnevnoj poseti, i zahvalio mu na podršci u jačanju bilateralnih odnosa.

„Razgovarano je o načinima saradnje, posebno u oblasti turizma i razmene iskustava i mogućnosti i opravdanosti otvaranja direktne sezonske avio-linije Tel Aviv – Priština, kao i o oblicima olakšavanja putovanja građana u oba pravca“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, Kurti je govorio i o radu vlade i glavnim dostignućima, ali i o potencijalu bilateralnih odnosa Kosova i Izraela, koji je uspostavio diplomatske odnose u februaru 2021. godine.

Ministar Kac je izrazio zahvalnost za susret i gostoprimstvo koje je doživeo tokom svog boravka na Kosovu. Takođe je izrazio zadovoljstvo kulturnim, arheološkim i istorijskim mestima i lokalitetima koje Kosovo ima, a koji će moći da privuku pažnju i interesovanje posetilaca iz Izraela, i da je spreman da sa Kosovom podeli najbolje prakse u turizmu. On je rekao da je optimista da će Kosovo u bliskoj budućnosti postati destinacija za izraelske posetioce.