Kurti: Tačijeve izjave klevete, nismo bili u sobi za prisluškivanje

Kurti
Izvor: Klan Kosova

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da nije sa potpredsednikom vlade Hakijem Abazijem i ministrom Dželjaljom Svečljom ulazio u "sobu za prisluškivanje", kao što je to juče izjavio kosovski predsednik Hašim Tači i dodao da je reč o lažima i klevetama, prenosi Kljan Kosova.

"Problem sa lažovima je taj što oni moraju da lažu svaki dan i nekoliko puta dnevno", rekao je Kurti i dodao da ta pitanja novinara ne bi trebalo da budu upućena samo njemu već i državnom tužiocu.

Kurti je to rekao nakon sastanka sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem na konferenciji za novinare i dodao da je upravo Tači taj koji razmišlja o tome da nekoga prisluškuje.

"Ne gubimo vreme s njima, jer ono što bi oni želeli da rade kažu da sam ja radio. Oni žele da uđu u sobe za prisluškivanje. Oni to žele, a hoće da dokažu da sam ja", kazao je Kurti. 

U vezi sa optužbama predsednika ABK Ramuša Haradinaja da je jedini Albanac koji je održao konferenciju dok je bio u zatvoru, Kurti je kazao da su svi bili maltretirani u "srpskim zatvorima" samo zato što su Albanci. 

"Kad je došao red na mene, maltretiranje se udvostručilo", tvrdi Kurti.