Lambreht: Nadam se dobrim odlukama na sastanku u Briselu

Kristin Lambreht
Izvor: Ekonomia Online

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht istakla je da se nada da će na sastanku lidera Kosova i Srbije u Briselu 13. maja biti napravljeni prvi koraci sa dobrim odlukama ka postizanju konačnog sporazuma, prenosi Ekonomija onlajn.

"Mi ćemo stajati uz vas na putu procesa članstva Kosova kao zemlja partner i ovde treba da bude jasno koji su koraci jasno preduzeti u procesu približavanja u dijalogu i nadam se da ćemo dobiti novu dinamiku i da će biti donete dobre odluke 13. maja u Briselu", kazala je Lambreht i dodala da bi prvi koraci mogli da budu odluke o međusobnom priznavanju dokumenata i da bi to bio dobar signal.

Ona je na konferenciji za novinare sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem zahvalila Kosovu na jasnom stavu po pitanju Ukrajine, prenosi Telegrafi.

"Kosovo je uvođenjem sankcija jasno osudilo agresiju Rusije. Čestitamo vam na odbrani vrednosti mira i slobode, vrednosti koje su važne za Evropsku uniju. Podržaćemo vas na vašem putu ka integraciji u Evropsku uniju", kazala je Lambreht.

Nemačka ministarka odbrane dodala je da Nemačka pruža podršku Kosovu i u vojnom aspektu.

"Uveravala sam kosovsku stranu da stojimo uz Kosovo i u pogledu vojne podrške. Posvećeni smo Kforu i nastavićemo našu posvećenost i dalje. Zahvaljujem vam na gostoprimstvu koje ste pružili našim vojnicima. Za mene je ovo veoma važno. Nastavićemo našu posvećenost u pogledu tretmana KBS tako da oni preuzmu svoju odgovornost u budućnosti", kazala je ona.