Ljuštaku o spotu Samoopredeljenja: Kurti zataškava neuspehe svoje bahate vlade

Mergim Ljuštaku
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti pokušava da zataška uzastopne neuspehe svoje vlade video porukom njegovog Pokreta Samoopredeljenje sa optužbama na račun opozicije. 

Ljuštaku je na Fejsbuku naveo da je vreme da građani kažu da je dosta demagogije i bajki Kurtijeve vlade jer se suočavaju sa velikim ekonomskim poteškoćama koje su rezultat neznanja i bahatosti kosovske vlade. 

"Napad je najbolja obrana! Ovaj citat najbolje odgovara gubitniku Aljbinu, koji pokušava da zataška uzastopne neuspehe svoje vlade video porukom pokušavajući da okrivi opoziciju. Poštovani građani, vi koji se svakodnevno suočavate sa velikim ekonomskim poteškoćama, kao rezultat neznanja i bahatosti Kurtijeve vlade, vi koji ste verovali u Pokret Samoopredeljenje, u tzv. vladavinu nade, sada je trenutak za razmišljanje, sada je vreme da se kaže: dosta je bilo demagogije i bajki!", poručio je Ljuštaku. 

Prema njegovim rečima, Kurtijeva vlada ima sve u svojim rukama, ali je neuspešna i propada zbog promašaja u ekonomskom oživljavanju, zdravstvu, obrazovanju, bezbednosti, mnogo puta pominjanoj borbi protiv korupcije, borbi protiv nepotizma i u drugim oblastima.