Opozicija oštro reagovala na spot Samoopredeljenja

Kosovske partije
Izvor: Ekonomia Online

Na spot koji je Pokret Samoopredeljenje objavio na Fejsbuku u kom kritikuje opoziciju da se pregrupiše i da je njihova borba protiv države otišla na drugi nivo, oštro su reagovale neke opozicione partije, prenosi Telegrafi.

U spotu koji je Samoopredeljenje objavilo prikazani su rušitelji države koji 20 godina ne žele dobro Kosovu a koji su upravljali njime.

Opozicioni subjekti su oštro reagovali na ovaj video.

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti rekao je da bi Samoopredeljenje umesto spota na Fejsbuku, trebalo da se obrati državnim organima.

"Ljudima koji su uništili državu ili koji su zloupotrebili svoj položaj ne sudi se preko Fejsbuka, već u tužilaštvu i na sudu", naveo je Haljiti.

On je rekao da ne vidi nijedan projekat koji je Samoopredeljenje sprovelo od kad je na vlasti.  

"Osim uvreda i podele pomoći za izborne interese, ništa nisu uradili. Ne vidim nikakve projekte koje oni realizuju na Kosovu, nema bolnica, puteva, obustavljena je izgradnja vodovoda", izjavio je on.

Po ovom pitanju reagovala je i Alijansa za budućnost Kosova poručivši su da Samoopredeljenje širi laži ili poluistine, kako bi diskreditovao protivnika.

Portparol ove stranke Ljuljezim Bljaka je istakao da je "najnoviji proizvod agitacije i propagande Samoopredeljenja manifestacija njihovih manipulativnih metoda, metoda koje su koristili tokom čitavog svog postojanja u prljavoj politici", naveo je Bljakaj.