Manaj: Koalicija je stabilna, partneri su obavešteni o procesu dijaloga

Škemb Manaj
Izvor: Ekonomia Online

Posljednjih dana govori se da postoji razdor između vladajuće koalicije, zbog načina na koji se razvija dijalog sa Srbijom, piše Ekonomija Online.

Međutim, poslanik Demokratskog saveza Kosova Škemb Manaj rekao je da je koalicija stabilna i da funkcioniše.

Dodao je da kosovski premijer Avdulah Hoti pored koalicionih partnera, obaveštava i druge političke stranke o procesu dijaloga sa Srbijom.

"U lošoj smo situaciji zbog pandemije, ali i zbog veoma važnih procesa za Kosovo koji su povezani i sa dijalogom sa Srbijom i zbog ekonomske situacije, koja je rezultat pandemije. Mislim da je koalicija stabilna i da funkcioniše, da vlada Kosova vrši ustavne i zakonske dužnosti u skladu sa vladinim programom i da će koalicija i ova vladina struktura i dalje upravljati”, rekao je Manaj.

Naglasio je da je pristup premijera Hotija sa vrlo ozbiljan i transparentan.

"Premijer je o svim održanim sastancima u Briselu i Sjedinjenim Američkim Državama obavestio javnost i spreman je da uvek podnese izveštaj Skupštini Kosova posle svakog sastanka. Vrlo dobar, ozbiljan pristup, koji pokazuje da je Vlada Kosova, premijer transparentan i da obaveštava Skupštinu o svakom pitanju o kome se razgovara u procesu dijaloga sa Srbijom", rekao je Manaj.

Govoreći o preduzetim merama za suzbijanje pandemije i diskusijama vezano za upravljanje pandemijom, Manaj je rekao da je vlada na preporuku Ministarstva zdravlja i Nacionalnog institute za javno zdravlje odluke o merama donela većinom glasova.

Predsednik DSK Isa Mustafa je danas reagovao na kritike lidera ABK i koalicionog partnera Ramuša Haradinaja, nagoveštavajući da bi koalicija mogla da se raspadne ukoliko ne koordinišu pregovore.

Mustafa je najavio da će se uskoro sastati sa Haradinajem kako bi razgovarali o podelama koje se u medijima pominju  poslednjih dana od strane koalicionih partnera.