Marinković: Podrška u pravom času, Srbija ima sve više prijatelja u Kongresu i Senatu

Vladimir Marinković

Ovo je podrška koja je stigla u pravom času s obzirom na geopolitičku situaciju na globalnom nivou ali i u samom regionu, izjavio je za Kosovo onlajn poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Marinković povodom pisma podrške američkih kongresmena.

Marinković navodi da je "definitivno da Srbija ima sve više prijatelja u Kongresu i Senatu koji su veoma zainteresovani da za dalji razvoj bilateralnih odnosa ali za dalju političku i ekonomsku podršku Amerike Srbiji".

"Takođe, ovo je poruka i podsećanje predsednika Bajdena da administracija treba da nastavi sa podsticanjem investicija, balansiranom politikom i pozicijom kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine uz pragmatičan pristup i jednak tretman prema Srbima i Albancima. Na kraju, kongresmeni u pismu podsećaju i na posvećenost Srbije regionalnoj stabilnosti, potrebi da se snažno podrži inicijativa Otvoreni Balkan koja je suštinski inicijativa Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i koja je sigurno najznačajnija regionalna inicijativa u poslednjih 30 godina", kaže Marinković.