Milanović sa Hasanijem: Kosovo može računati na podršku Hrvatske za članstvo u Savetu Evrope

Zoran Milanović i Igli Hasani
Izvor: Predsedništvo Hrvatske

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je tokom današnjeg sastanka sa ministrom za Evropu i spoljne poslove Albanije Iglijem Hasanijem da Zagreb podržava ulazak Albanije u Evropsku uniju, kao i da Kosovo može računatoi na hrvatsku podršku kada je reč o članstvu u Savetu Evrope.

Kako je saopšteno iz Milanovićevog kabineta, potvrđeno je da Hrvatska i Albanija imaju odlične bilateralne odnose.

Milanović je potvrdio čvrstu hrvatsku podršku Albaniji za ulazak u Evropsku uniju i ponovio svoje uverenje kako su pregovori o članstvu Albanije u EU već trebali biti u završnoj fazi, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je ta država već 15 godina članica Natoa.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji u jugoistočnoj Evropi, pri čemu je Milanović potvrdio kako Kosovo može računati na podršku Hrvatske za članstvo u Savetu Evrope.  

Sastanku su prisustvovali i ambasador Albanije u Hrvatskoj Riza Poda, šefica kabineta ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije Donika Hodža, savetnica ministra Albana Agastra, savetnik Predsednika Hrvatske za spoljnu i evropsku  politiku Neven Pelicarić i sekretar Kabineta za spoljnu i evropsku politiku predsednika Hrvatske Ivan Mutavdžić.