Milićević poručio Čanku i Jovanoviću: Mirno ste šetali i po Prištini, jer ste podržali nezavisnost Kosova

Đorđe Milićević
Izvor: Фото А. Васиљевић

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević ocenio je danas da tema izjava Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka nije Ivica Dačić, već lomljenje Srbije i Srpske pravoslavne crkve, poručivši im i da su "mirno šetali i po Prištini, jer su podržali nezavisnost Kosova", prenosi Tanjug.

Reagujući na izjavu predsednika LDP koji je rekao da Ivica Dačić "nema ni moralno ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje Nenada Čanka", Milićević je kazao da bi bilo moralno da se Čanak i Jovanović zapitaju u čijem interesu rade.

Milićević kaže da su se Jovanović i Čanak ostrvili na predsednika skupštine Ivicu Dačića, zbog izjave da Čanak u Crnu Goru nije otišao da doprinese stišavanju političkih strasti i nasilja, koje je trebalo da spreči ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Joanikija, a da je svima jasno da Čanak nije otišao na Cetinje iz verskih, već iz političkih razloga i to da podrži Mila Ðukanovića koji je, kaže, namerio da političkim dekretom izbriše i veru i deset vekova staru SPC.

Milićević ističe da je Jovanović u pravu kada kaže da je "nekakva građanska opcija uvek stajala rame uz rame sa istomišljenicima iz regiona, pod parolom "što gore po Srbiju, to bolje po nas", ali nije jasno, kaže Milićević, koju i kakvu građansku opciju predstavlja predsednik stranke koja je "na nivou statističke greške".

Kada je Čanak u pitanju, poznato je, ocenjuje Milićević, da on nikog ne ujedinjava i da on deli i svađa.

"Verovatno je za neku drugu Srbiju koja bi se svela na Beogradski pašaluk. Jer, on je i za Vojvodinu republiku i za vojvođanski jezik. Verovatno misli da bi i posebna vojvođanska nacija, doprinela da se oseća drugačijim Srbinom", rekao je Milićević.

Zaključio je da je napad uvek najbolja odbrana i da tema ovde nije Dačić, već lomljenje Srbije i SPC.

"Moralno bi bilo da se zapitate u čijem interesu radite vi gospodo. Setite se se da ste mirno šetali i po Prištini, jer ste podržali nezavisnost Kosova", naveo je šef poslanika SPS.